fbpx
BLACK_HAT_LOGO_IMAGES_FINAL_HORIZONTAL_1000x500

TEA (quintet) és Aviso quartet próba és koncert a Danubia szalonban.

Az 1986-ban, a Győri Konziban alakult TEA együttes tagjaiból álló quintet próbájáról és koncertjéről készíthettem fotókat. A srácokat még előző életemből (valaha én is zenészként és zenetanárként végeztem) ismerem, így a próba is meglehetősen jó hangulatban telt.
Az Aviso quartet rendszeresen tart a Danubia szalonban borkóstolóval egybekötött zenés esteket; ehhez csatlakozott a TEA egy fúziós esemény erejéig.

A projektről

Leírás

Ihász Ingrid marketinges és fotós oktató Marketingiránytű fotósoknak c. könyvének bemutatója a Dohány utcai Magvető Cafe kávéház és könyvesboltban.

 

Ingrid korábban marketingesként tevékenykedett többek között az Index.hu kiadójánál, valamint a GroupM ügynökségi csoportnál. Nevéhez fűződik a GroupM Akadémia, de sokáig blogolt is marketing témában (ld: Rabbitblog). Otthon van a programmatic-ban és mióta gyermekét világra hozta, még jobban elmélyült a fotózásban. Olyannyira, hogy többször hívták a Fotósok Online Hétvégéjére utómunka témában bemutatót tartani.

 

Lételeme a tudásmegosztás; YT csatornáján rengeteg ingyenes anyagot halmozott fel és weboldalán is rendszeresen oszt meg a fizetős tananyagok mellett ingyenes leírásokat, esettanulmányokat, tippeket, tanácsokat.

 

Weboldala a DreamWorldPhoto címen érhető el, a Facebookon csoportot is létrehozott kattanjki néven.

 

Kövessétek Ingridet minden létező csatornán.

 

Megéri!

Kihívás

A helyszínen rendszeresen szerveznek bemutatókat, összejöveteleket ezért a szervezők kisujjból képesek egy könyvbemutatót lebonyolítani.

 

Ebben rejlik a hely nehézsége, ugyanis a világítás nem éppen fotó-barát: a plafonon spot lámpák sorakoznak (ezek pedig gyönyörű „pandaszemeket” tudnak varázsolni a résztvevőknek), a „színpadra” irányított reflektorok pedig borostyánsárga, a szpotoktól teljesen elütő színhőmérsékleten szórják a fényt.

 

Néhány nappal korábban megtekintettem a helyszínt, mert nem szeretek váratlan meglepetésekbe belefutni. Kicsit furcsán néztek az ott dolgozók, hiszen zsigerből letudnak 1-1 rendezvényt; nem értették mit is keresek ott.

 

Mint kiderült, a helyi videós is küzd a fényekkel. Miután néhány dolgot átbeszéltem vele, megbizonyosodtam, hogy nem volt hiába az előmustra.

 

A rendezvényre ezért 2 db nagyméretű fényformálóval érkeztem. Az egyik egy C-standra rögzített 165 cm átmérőjű Brolly, a másik egy 109 cm-es fehér fényvisszaverő esernyő volt, egyenként 1-1 Godox AD200Pro vakuval, melyek körfejére CTO fóliát rögzítettem. Tartalékban azért volt nálam plusz állvány, rendszervaku.

A felszerelés

2 db Sony gépből állt a szett (Sony A7III és Sony A7RIII); ezeket SpiderPro Duo övre akasztottam. Az egyik gépen a Tamron zseniális 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD, a másikon a Sony 16-35mm f/2.8 GM objektívje kapott helyet és lehetőséget. Tartalékban volt nálam egy Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA objektív és egy Samyang AF 14mm f/2.8 FE lencse is.

 

Korábban említettem a fényformáló „csapatot, mely a Godox brollyjából és a Walimex esernyőjéből állt. Tartalékként még volt nálam egy Godox 130 cm-es octabox, de ennek használatára végül nem volt szükség. A megvilágítást a 2 db Godox AD200Pro szolgáltatta körfejjel, mindegyiken 1-1 CTO fóliával (a borostyánsárga reflektorok miatt). A Brolly egy C-Standon terpeszkedett, míg a Walimex ernyőjének elegendő volt a Walimex 806-os állványa.

Kíváncsi vagy hasonló projektekre?

Kattints a projekt bélyegképére a megtekintéshez!

Email: hello@blackhatimages.com | Mobil: +36 30 947 4974